Ce este un topper și cum te poate ajuta acesta?

 

Topperul este o salteluță cu o grosime mai mică care poate fi folosită peste o altă suprafață de dormit, cum ar fi o saltea, o canapea, o dormeză, și poate fi cea mai rapidă, accesibilă și practică soluție atunci când dorești o schimbare imediată în ceea ce privește somnul tău. Mai mult decât atât, topper-ul îți poate fi un adevărat ajutor dacă ești pasionat de călătorit și ai nevoie de un somn bun și odihnitor chiar și departe de casă.

Topper-ul are numeroase întrebuințări și poate fi răspunsul pentru diverse nevoi: poate fi folosit zilnic peste o suprafață de care nu ești pe deplin mulțumit, poate fi folosit în vacanțe, atunci când mergi cu cortul sau cu rulota, îl poți lua cu tine la o casă de vacanță fără a fi nevoit să te desparți de el pe perioada concediilor. Topper-ul poate fi transportat ușor, încăpând fără mari dificultăți în mașină. Topper-ul este mai accesibil decât o saltea, este mult mai ușor de manevrat și depozitat: fiind subțire, topperul poate fi rulat și depozitat cu ușurință, îi poți găsi rapid un loc, ceea ce înseamnă că îl poți folosi doar la nevoie, de exemplu seara la culcare pe o canapea extensibilă, sau atunci când ai musafiri, iar ziua îl poți depozita fără a ocupa mult spațiu. 

Dacă folosești o saltea sau o canapea fermă, sau te deranjează îmbinările canapelei, poți opta pentru un topper, acesta având menirea de a te ajuta să obții un plus de confort, fără a fi nevoit să schimbi cu totul salteaua sau canapeaua care nu îți oferă confortul pe care îl dorești. Topper-ul reduce considerabil disconfortul creat de duritatea exagerată a saltelei sau a canapelei, ajută la diminuarea punctelor de presiune și implicit la eliminarea durerilor de spate cauzate de disconfortul acumulat, îmbunătățind calitatea somnului tău. 

Atunci când este folosit ca o soluție pe termen lung, topperul poate fi folosit numai pe suprafețe drepte și uniforme, pe suprafețe care se află în condiții bune. Dacă salteua sau canapeaua pentru care dorești să achiziționezi topperul se află într-o condiție necorespunzătoare, topper-ul nu va fi decât un petic care va ascunde pentru moment problema, dar cu siguranța nu va fi soluția de care ai nevoie. Pentru a putea înțelege cât mai clar, putem lua în calcul exemplul unei saltele lăsate: topper-ul se va mula după formele saltelei și se va lăsa și el după aceasta. Deși te poate ajuta și în acest caz să obții o suprafață mai confortabilă, această soluție nu e recomandată pe termen lung, întrucât o saltea lăsată nu mai este o saltea ortopedică, ceea ce poate avea efecte negative asupra sănătății spatelui tău.

Prin urmare, topper-ul nu înlocuiește o saltea ortopedică, nu este recomandat pentru persoane cu probleme grave de spate, este strict recomandat pentru suprafețe drepte și uniforme (canapele, colțare, saltele foarte tari).

Topper-ul cu cele mai bune rezultate este cel conceput din spumă Memory. Acesta este format din două tipuri de spumă, o spumă de duritate ridicată care ajută topper-ul să stea bine întins, iar cea de-a doua spumă este celebra spumă Memory, care este recunoscută pentru efectele pozitive asupra calității somnului prin faptul că favorizează circulația sângelui, ajutând la eliminarea tensiunilor acumulate și a punctelor de presiune. 

Un topper calitativ beneficiază de o husă detașabilă și lavabilă pentru o bună igienizare și o păstrare optimă, din materiale textile tratate împotriva acarienilor și a factorilor alergeni. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.